astropi | Fraanje/Soniano/Gouband : Shades of Blue // press quotes
"New planet detected" > Astropi Label is 100% driven by artistic needs, feelings and intuition !
astropi, astropie, label, jazz, improvisation, improvised music, musique, editation, relaation, fraanje, soniano, gouband, delbecq, veras, cd, album,
51057
post-template-default,single,single-post,postid-51057,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,has_general_padding,vigor-ver-1.12, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fraanje/Soniano/Gouband : Shades of Blue // press quotes

 The title track is first and has a hushed elegance permeating, solemn, sublime. Since much of this music is so sparse, each note or sound is well-placed. There is a ghost-like, dreamy quality to this disc. Nothing is rushed, the restraint and slower pace seems most organic. It does a bit of getting used to the hushed resonance, it is as if we have to keep our pulse rate down to a minimum. Eventually the tempo picks up and we get into a hypnotic, medium groove which feels great. I just opened the window and let the cool breeze blow in. It feels like a lovely Spring day and this music seems to fit perfectly.
Bruce Lee Gallanter – June 10th 2016 > Downtown Music Gallery

(…) Het past ook helemaal in de haast meditatieve en tranceopwekkende stijl van de band, die volledige concentratie vergt, van muzikanten én publiek. Het begon erg ingetogen, met ritselend geschraap van een dennenappel over een steen en delicaat snarengepluk. Het was de start van een spiritueel getinte reis die uiteindelijk meer dan drie kwartier zou aanhouden en voerde langs meanderende stroompjes van geluid, momenten van krachtiger stuwing, motiefjes van een kinderlijke eenvoud, mysterieuze fluisterpassages van bijna complete vrijheid, en de statigheid van een ritueel. In een aangehouden, subtiele flow, waarin het spel van ritmische variatie en texturen voortdurend een rol bleef spelen. Ondanks een associatieve aanpak voortdurend in het teken van innige verstrengeling en hypersensitiviteit.(…)

Guy Peters – 28 februari 2016 > for www. enola.be

click here to read the full article

 

Die van de pure intuïtie en de verbinding recht vanuit het hart. Toma Gouband is veel meer dan zomaar een drummer. Op subtiele wijze werkt hij met stenen, houten blokken, belletjes, takken en nog andere fijne attributen. Voeg daarbij het subtiele spel van Brice Soniano en de impressieve, intimistische piano van Harmen Fraanje en je krijgt een meesterwerk dat je naar de keel grijpt. Het trio werkt met kleuren zoals blauw en violet, om met elkaar in verbinding te treden en zo een speciale energy flow te laten ontstaan.

Shades Of Blue is een contemplatieve en meditatieve plaat die je in hogere sferen brengt. Een ideale manier om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte en je onder te dompelen in een fantasierijke klankenwereld vol impressionistische en pure soundscapes. Zonder elektronica. Een plaat om bij te gaan liggen. En dat mag ook wel eens.

Dirk Roels, March 14 2016 > for www.jazzmozaiek.com

click here to read the full article

”Superbe album”

Jacques Prouvost – 26 aout 2015 > read full article here

 

”Insgesamt präsentiert das Trio eine sehr kontemplative, meditative Musik. In all der Hektik unseres Alltags ist dies ein beruhigendes Gegengewicht, ohne viel Zipp und Zapp.”

Ferdinand Dupuis-Panther > for www.jazzhalo.be

click here to read the full article